تیم دیجی وب قصد داره از امروز به صورت تئوری و ویدئویی، آموزش های فصل به فصل طراحی سایت با وردپرس، بدون دانش برنامه نویسی را برای شما عزیزان بر روی سایت قرار بده،شما همچنین میتوانید، در دوره های حضوری “طراحی سایت بدون دانش برنامه نویسی” شرکت کنید و سریع تر وارد بازار کار شوید.
. حالا از اول شروع میکنیم به بررسی این سیستم مدیریت محتوا یا همون وردپرس. وردپرس یک cms کاملا رایگان است که تقریبا” تمامی افرادی که آشنایی اندکی با دنیای دیجیتال و اینترنت دارند، قادر خواهند بود یک سایت شخصی یا فروشگاهی و همچنین بلاگ های زیبایی را طراحی کنند.
وردپرس به طور کلی تحت پوشش یک سیستم مدیریت محتوا و نرم افزار تحت وب به مدیران سایت ها، بلاگر ها، ویراستاران و نویسندگان؛ اجازه مدیریت و طراحی وب سایت را میدهد تا بدون داشتن کوچکترین دانش برنامه نویسی مطالب و مشتریان خود را کنترل کنند.
وردپرس چند سال متوالی است که به عنوانه محبوب ترین cms دنیا شناخته می شود و بیش از 52 درصد سایت های دنیا با وردپرس طراحی شدهاند و این رقم روز به روز در حال افزایش است. همین ارقام کافی است تا تصمیم نهایی برای شروع کسب و کارتون با وردپرس را هرچه سریع تربگیرید. نگران نباشید، تیم دیجی وب شما رو تو این راه تنها نمیذاره .
وردپرس فارسی به چه معناست ؟
از بارزترین ویژگی های وردپرس فارسی میتوانیم به نکته اشاره کنیم که دارای یک رابط بصری و کاربر پسند است.اگر تا به حال با ماکروسافت ورد کار کرده اید، تبریک میگم شما به راحتی میتوانید کار با وردپرس را یاد بگیرید و سایت خودتونو راه بندازین .
برتری دیگر وردپرس که باعث شده جهان را فرا بگیرد متن باز (open surse) بودن و رایگان بودن آن است
در حقیقت این cms محبوب به هزاران نفر در سراسر دنیا اجازه میدهد تا یک وب سایت مدرن و با کیفیت داشته باشند و کسب و کار خود را به صورت آنلاین مدیریت کنند.
تاریخ تولد وردپرس :
تولید وردپرس مربوط به سال 2003 میلادی میشه که دو توسعه دهنده به نام های مت مولنگ و مایک لیتل ، اقدام به تولید و توسعه این پلتفرم تحت وب کردند، و به نتایج خوبی رسیدند. اما بعد از مدت کوتاهی این پروژه عظیم که امروزه تمام دنیا در در برگرفته رها شد.
مدتی بعد، این دو توسعه دهنده تصمیم گرفتند که راه پر چالش خود را ادامه دهند و سفر طول و دراز وردپرس مجدد آغاز شد.
این دو توسعه دهنده بی شک نقش بسزایی در پیشرفت تکنولوژی و دنیای طراحی سایت و دیجیتال داشتند و با این تصمیم به ملیون ها نفر کمک کردند، هزاران شغل ایجاد کردند و به طور کلی صنعت طراحان، نویسندگان را دگرگون کردند.
اولین نسخه نهایی وردپرس که به بهره برداری رسید و کاربردی بود، در تاریخ 27 می سال 2003 انتشار یافت. تصویر زیر اولین نسخه وردپرس را نمایش میدهد.
در ابتدای انتشار، این cms حدودا ده هزار نفر کاربر داشت، و این استقبال باعث پیشرفت روز به روز این پلتفرم شد و امروزه در سال 2020 از وردپرس با عنوان محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا یاد میشود.

با وردپرس چه وب سایتی هایی را میتوان طراحی کرد ؟
در پاسخ به این سوال که وردپرس مناسب چه سایت هایی است باید گفت این سیستم مدیریت محتوا به حدی قدرتمند است که هرگونه پروژه و وب سایتی را میتوان با آن طراحی و پیاده سازی کرد.
از یک سایت ساده وبلاگ نویسی گرفته تا تجارت های بزرگ و آنلاین ، وب سایت های شخصی و …. با وردپرس بدون هیچ محدودیتی هر نوع وب سایتی را میتوان طراحی و مدیریت کرد، چند نمونه از این وب سایت ها که تیم دیجی وب افتخار طراحی آن ها را داشته است مثال میزنیم : وبلاگ فروشگاهی، شرکتی، خبری، آموزشی، دانلودی، شخصی، بازی، انجمن، فیلم، موزیک و عکاسی از جمله سایتهای هستند که تیم دیجی وب به عنوان طراح سایت با آنها همکاری داشتند.
تفاوت میان دو سایت wordpress.org و wordpress.com را درک کنید :
زمانی که شما در موتور جست و جوی گوگل عبارت wordpress را جست و جو میکنید،دو وب سایت wordpress.com و wordpress.org در نتایج جست و جو مشاهده خواهید کرد، به شما حق میدهیم که بین این دو سایت که به ظاهر تفاوتی باهم ندارند دچار سردرگمی شوید، اما جای نگرانی نیست با دیجی وب همراه باشید، تا این ابهام را برای شما حل کنیم .
WordPress.com
اگر تصمیم شما برای طراحی و توسعه وب سایتتان با وردپرس قطعی است، سایت مورد نیاز شما wordpress.com خواهد بود. با جست و جو کلمه wordpress در گوگل میتوانید به راحتی به این سایت درسترسی داشته باشید، و پلتفرم وردپرس را دانلود کنید و این دقیقا شروع سفر شما با وردپرس خواهد بود.
WordPress.org
سایت wordpress.org در اصل یک شرکت میزبانی است که با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس، وبلاگ را پشتیابانی و میزبانی میکند، کاربران در این سرویس ثبت نام میکنند و وبلاگ های خود را با یک دامنه مانند : digibelog.wordpress.com ایجاد و مدیریت میکنند.
دامنه های سفارشی هم در این وب سایت موجود هست اما رایگان نیست، و باید خریداری شود، پلتفرم به صورت پیش فرض رایگان است اما با یکسری محدودیت ها در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.

وردپرس به چه صورت کار میکند :
برای شروع به کار وردپرس، ابتدا باید وردپرس فارسی را دانلود و نصب کنید.برای نصب وردپرس باید چند مرحله را پشت سر بگزارید که در مقاله بعدی، به صورت کامل توضیح خواهیم داد،اما در این جلسه اشاره به این موضوع خواهیم داشت :
برای نصب وردپرس، ابتدا باید دانلود کنید و در هاست خود بارگزاری کنید، بک پایگاه داده بسازید و به سایت متصل کنید، مرحله بعدی نصب وردپرس میباشد، شاید در نظر شما این مراحل کمی پیچیده باشد اما ما این اطمینان به شما میدهیم که بعد از مطالعه کاملا مقاله نصب وردپرس در دیجی وب این کار 5 دقیقه هم زمان شما را نخواهد گرفت و به آسانی آن پی خواهید برد.
مزیت دیگر این سیستم مدیریت محتوا، پشتیبانی کامل آن از زبان فارسی میباشد و کاربران میتوانند، به راحتی از آن اسفاده کنند و کسب و کار آنلاین خود را مدیریت کنند.
همپنین علاقه مندان این حوزه میتوانند در دوره های حضوری و آنلاین طراحی سایت با وردپرس شرکت کنند ، در این دوره ها صفر تا صد وردپرس را آموزش خواهیم داد.
قالب وردپرس چیست ؟
از دیگر قابلیت های وردپرس ، قالب های رایگانی میباشد که در اختیار کاربران قرار داده ، تا بتوانند در دقیقه سایت خود را راه اندازی کنند.در اصل قالب به معنی ظاهر و پوسته سایت است. زمانی که کاربر به سایت شما مراجعه میکند، یک سری اطلاعات به کاربر نمایش میدهد، یک سری تصاویر، دکمه ها و المان ها در سایت قرار میگیرد، که کاربر با مراجعه به هر بخش میتواند با سایت کار کند.
بعد از رعایت کردن اصول اولیه سایت طبق الگوریتم گوگل که در بخش های دیگر به طور کامل توضیح میدهیم، ظاهر سایت مهم ترین اصلی است که باید رعایت شود، اگر ظاهر سایت جذاب و کاربردی نباشد کاربر جذب سایت شما نخواهد شد.
قالب های وردپرس در دسته بندی های مختلف و مناسب تجارت های مختلف، طراحی و پیاده سازی شده اند.
شرکت های خارجی قالب های زیادی را برای فروش در اختیار کاربران قرار داده اند. اما تمامی این قالب ها به زبان انگلیسی هستند ، دیجی وب برخی از کاربردی ترین قالب ها را ترجمه و آماده استفاده برای کاربران ایرانی کرده است، میتوانید با مراجعه با فروشگاه دیجی وب میتوانید قالب مناسب کسب و کار خود را انتخاب و خریداری کنید.
افزونه های وردپرس :
وردپرس یک سیستم مدیرت محتوا ساده است ، و کاربران میتوانند با نصب افزونه ها نیاز های وب سایت خود را برطرف کنند.وردپرس به تنهایی برای وبلاگ های ساده مناسب میباشد.
میلیون ها افزونه رایگان در مخزن وردپرس وجود دارد که تمامی امکانات که برای سایت نیاز هست، افزونه های وردپرس پوشش میدهد.
این افزونه ها خیلی زیاد است، اما شما نباید از تمام افزونه ها استفاده کنید و باید تنها باید از افزونه های که سایت شما نیاز هست استفاده کنید، تا سرعت سایت شما زیاد شود و در مدیریت سایت به مشکل بر نخورید.
مخزن وردپرس چیست ؟
مخزن وردپرس متعلق به سازنده اصلی وردپرس است، که برخی از آن ها به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار داده ، برای برخی دیگر از افزونه ها باید هزینه ای پرداخت کنید.
در فروشگاه دیجی وب برخی از این افزونه ها برای شما کاربران عزیز قرار داده شده است .
یک سیستم هوشمند دیگری وردپرس از آن بهره میبرد، سیستم امنیت وردپرس است ، زمانی که بخواهید افزونه ای نصب کنید وردپرس از لحاظ امنیت آن را بررسی میکند و بعد اجازه نصب میدهد.
سفارشیسازی آسان با استفاده از قالب و افزونهها
وردپرس برای همه قابل استفاده است، هم برای جامعه برنامه نویسان و طراحان سایت و همچنین افراد عادی بدون هیچ دانش برنامه نویسی وب سایت خود را طراحی کنند.
وردپرس بهترین گزینه برای افرادی است که دانش برنامه نویسی ندارند، زیرا هزاران قالب با مدل های مختلف برای تمام کسب و کار ها وجود دارد.
همانطورر که در بخش های قبلی گفته شد جهت اضافه کردن امکانات جدید در وردپرس میتوانید از هزاران افزونه ای که در مخزن وردپرس وجود دارد استفاده کنید، هر نوع ویژگی هایی از قبیل : فرم تماس، عضویت، تجزیه و تحلیل و ….. .
نظرات